neděle 21. května 2023

Červená - Aglaonema Suksom Jaipong


Od posledního příspěvku uběhl jen jeden týden a “červenou” aglaonemu mám už doma. V neděli byla objednána, ve čtvrtek dopoledne ji přivezl kurýr DPD. Na to, že zásilka byla vypravena v úterý z Polska to byla velká rychlost. Kytka byla profesionálně zabalena. V balíku byl přidán takový ten teplotu udržující výhřevný sáček. Teploty už tak nízké nejsou, ale aglaonemy mají rády o něco vyšší teploty, nejméně 15 stupňů Celsia a kdo ví, v jakém skladu balík nocoval. Díky tomu poměrně těžkému a pevnému,ale stále ještě hřejícímu sáčku, vypadala poněkud slisovaně, ale už za den měla listy pěkně rozložené. Asi to nebyla první cesta této rostliny. Kdo ví, z jaké pěstírny a z jaké země do Polska dorazila.



Aglaonemu Suksom Jaipong jsem koupil na Zielonym parapetu : Kwiaty egzotyczne - doniczkowe rośliny egzotyczne do domu - ZIELONY PARAPET (zielony-parapet.pl)

Na jeho stánky jsem se díval už mnohokrát, ale až ten den, kdy jsem psal o bílé aglaonemě dozrálo rozhodnutí, že chci i tu červenou a Suksom Jaipong je jednou z těch nejčervenějších. Měl jsem ji delší dobu na svém pomyslném seznamu kytek, jejichž společnost rád uvítám.  Spoléhat na to, že ji někdy uvidím v OBI, Hornbachu nebo v Globusu  jsem nechtěl. Cíleně se těmto obchodův vyhýbám, znám se. Než by tam zrovna zmíněnou aglaonemu měli, nakoupil bych mezitím jiné rostliny. A toto je asi jedna z rostlin, která by se hodně rychle vyprodala. 




Cena kytky i dopravy byla dobrá, mohu napsat i výhodná. A na Zeleném parapetě nabízejí hodně zajímavých a pěkných rostlin. Ale právě u aglaonem je jich hodně vyprodaných. I dnes představená aglaonema byla delší čas vyprodaná. Až nedávno se opět objevila mezi dostupnými. Je vidět, že počet příznivců aglaonem narůstá. Vzhledem k tomu, že pro pěstování v bytech jsou to téměř ideální rostliny a jejich barvy i kresby na listech jsou takové, že si z nich může vybrat téměř každý. Problémem bývá jejich menší dostupnost, zvlášť těch s nejzajímavějšími listy.



Stojí za to, si prohlédnout si celou nabídku rostlin, které Zelený parapet nabízí, atraktivních rostlin je v ní více než dost a většinou za velmi dobrou cenu. . 


Ještě přidám několik fotek z nedávné návštěvy jedné pěkné zahrady.









Nakonec odkaz na tři nové písně australských Paper Kites:  

https://youtu.be/rdH2mBF3CLs

https://youtu.be/9vBpD3NN0k8

https://youtu.be/LIirfCBfHxE


Žádné komentáře: