sobota 25. května 2024

Jak jsem se stal během padesáti dnů milionářem

Ne, nevyhrál jsem, ani jsem nic neprodal a ze své penze bych ten milion nenašetřil ani za pár let. Nejde o peníze, o koruny, ani jakoukoliv jinou měnu jde o počet kroků během posledních padesáti dnů.


O prospěšnosti chůze toho už bylo napsáno, takže tuhle stránku věci vynechám. Těch doporučovaných deset tisíc kroků denně je někdy zpochybňováno, prý těch tisíců stačí šest. Já byl vždy trochu extrémista. Stačí si vzít počet mých kytek v bytě, to je jedna z věcí, které už tak úplně normální není.



Chůze mě vždy bavila a nachodil jsem toho opravdu dost, daleko dřív, než byly krokoměry a chytré hodinky. Co ty “chytré” hodinky mám a každý večer se můžu podívat, kolik mám nachozeno jsem si tu svoji normu nastavil na patnáct tisíc kroků. 



Vždy jsem se snažil žít zdravě a při mém sklonu vše trochu (někdy i více) přehánět se mi těch patnáct tisíc zdálo dostačujících. I vzhledem k tomu, že od nějakých třiceti let ještě téměř bez výjimky ještě cvičím (co jsem v penzi půlhodina se protáhla  téměř na hodinu).



Za nějaký čas mi těch patnáct tisíc přišlo málo, proč také při procházkách v přírodě toho neobejít víc. Číslo osmnáct se mi vždy líbilo, jsou v něm násobky mé oblíbené trojky, šestky i devítky. Tak alespoň osmnáct tisíc kroků.



Každý večer si píšu stránku do deníku.  Prý psaní rukou může být jednou z prospěšných věcí coby prevence proti alzheimeru. K datumu si vždy poznamenám, kolik těch kroků za den mám. Před nějakým týdnem jsem zjistil, že už dlouho počet kroků překračuje dvacet tisíc. Někdy i pětadvacet, párkrát i sedmadvacet. Dnes, 24.5. je to už padesátý den. 



Sto dnů takto chodit, to už asi nedám. Vzhledem k tomu, že mě do sedmdesátky zbývají už jen tři roky a pár měsíců (budu optimisticky doufat, že nepřijde nějaký průšvih) není ani těch padesát dnů špatná bilance. Za něco se člověk pochválit musí. Málokdy to za něj udělá někdo jiný.



Protože tento příspěvek, který vás doufám bude inspirovat k větším pohybový aktivitám je trochu atypický, bude takový i obrazový doprovod. Martinovy obrázky stvořené na jeho tabletu.   





Žádné komentáře: