sobota 1. července 2017

Mobilní květinové stolky

Dnes zas trochu inspirace pro panelákové byty bez okenních parapetů, nebo pro ty, kteří mají okna plná a přece jen by chtěli trochu místa pro další kytky.


V našem bytě máme třídílná okna. Dva, ze tří dílů jsou obsazené regály na tilandsie, při čemž v nejspodnější z nich patří sukulentům a voskovkám. Jejich fotky zde v minulosti už byly. Třetí díl okna je volný, ponechaný na větrání.



Ale když zelená vášeň převládne nad zdravým rozumem a touha po nových kytkách nabývá síly srovnatelné s narkomanem, toužícím po další dávce, zdá se i ten jeden díl ponechaný na otevírání zbytečně nevyužitý.


A tak mi stále ještě tolerantní Martin vyrobil slepením dvou čtvercových stolků prodávaných v IKEA, které svou výškou dosahují k spodnímu rámu okna a které jsou díky přidělaným kolečkům pojízdné. To je potřebné zvlášť na noc, kdy se ten poslední volný díl okna od jara do podzimu otevírá dokořán, aby kytky neofoukly.


Na prvním z těch stolků vidíte kromě kapradí vypěstovaného z výtrusů, původem z Madeiry ještě listy čtyř voskovek, na druhém stolku jsou převážně zelené tilandsie, jedna zemní bromelie a dva startovní lístky Hoji carmelae. Kterým se zatím do dalšího růstu nějak moc nechce.


Přidávám ještě poprvé kvetoucí Hoju cv. Viola i s jejím listem,



podruhé kvetoucí panduratu


a po x- té   kvetoucí heuschkelianu s růžovým květem.


https://youtu.be/yJbmXvBJhCs

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, ještě raději píšu o jaké voskovky mám zájem. voskovky -hoya heuschkeliana - růžově a žlutě kvetoucí a kanyakumariana. Moc se mi líbí, ale nikde v ČR je nemůžu sehnat. Moc Vás prosím, mohl a byste mi poslat řízky? Zaplatím za ně i za poštovné. Veronika Marková

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, ještě raději píšu o jaké voskovky mám zájem. voskovky -hoya heuschkeliana - růžově a žlutě kvetoucí a kanyakumariana. Moc se mi líbí, ale nikde v ČR je nemůžu sehnat. Moc Vás prosím, mohl a byste mi poslat řízky? Zaplatím za ně i za poštovné. Moc prosím, napište mi na email veronyk@seznam.cz Děkuji Veronika Marková