sobota 5. srpna 2023

Aglaonema anyamanee tricolor

Je ještě další aglaonema tricolor. Aglaonema anyamanee tricolor. Poprvé jsem ji viděl na fotce někdy před rokem. A poslední týden v červenci jsem ji vybalil z krabice, ve které dorazila a uviděl ji živou na vlastní oči.



Dorazila z Polska, ze Zeleného parapetu. Spolu s ní ještě “startovací” Zamiokulkas Zenzi, což byly dva zakořeněné listy,ze kterých až v příštím roce (a těch následujících vyroste pořádná kytka). 





Zamiokulkas byl spíš doplněk, hlavní byla ta tříbarevná aglaonema. Chtěl jsem si ji objednat už v červnu, kdy se objevila v nabídce, ale měli jsme před dovolenou. Potom přišla horka, ve kterých bych nechtěl riskovat, že místo pěkné, přijde zvadlá kytka. V té doby byla stejně vyprodaná. Když se po pár dnech v nabídce, kterou pravidelně sleduji znovu objevila, neváhal jsem.   





V nabídce Zeleného parapetu je mnoho krásných aglaonem a jiných rostlin. Za cenu této, bych měl dvě až tři jiné, také pěkné. Aglaonema anyamanee tricolor je novinka, to se na ceně odrazí. Kultivarů aglaonem je mnoho. V barvách výrazných, méně výrazných, zelených. S různými vzory i s listy jednobarevnými. Mně se tato kytka zdála jiná, originální. Nejen každá jednotlivá kytka může být trochu jiná, i každý list je originál. 




Přidám ještě nějakou aktuální fotku první letošní aglaonemy ze Zeleného parapetu, A. Suksom Jaipong. Dva nejnovější  listy už vyrostly v mé péči, začíná vyrůstat třetí. Myslím, že to není poslední rostlina, kterou v tomto obchodě objednám. Ve čtvrtek jsem objednal, příští pondělí bylo odesláno prostřednictvím DPD a ve středu už byla kytka u mě. Na dotazy odpovídají okamžitě, výběr rostlin velký  a dobré ceny.



Rozloučím se slunečnicemi od Martina.








Odkaz na Zelený parapet: Kwiaty egzotyczne - doniczkowe rośliny egzotyczne do domu - ZIELONY PARAPET (zielony-parapet.pl)




Žádné komentáře: